Når rutinene kommer påplass

Rutiner…

Så utrolig godt å ha!
Enda bedre er det når minstemann begynner å forstå de ❤

Med første så jobbet jeg mye hardere for å få på plass rutinene, og han kom ganske fort i rutiner. Han begynte selv å ta kveld tidligere.

Med andremann så har det ikke vært like lett å komme inn i kveldsrutinene. Men han har heldigvis begynt å ta kveld tidligere. Må opp til han noen ganger iløpet av kvelden, men stort sett så sovner han ganske fort igjen.
På dagtid er det ingen faste sovetider ennå, sover mange ganger og ofte lenge. Helt forskjellig fra broren. Han hadde ikke tid til å sove, etter en haltime våknet han og jeg måtte trille vognen for å få han til å sove lenger.

Gleder meg veldig gil vi har fått på plass kveldsrutinene, for jeg er veldig klar for litt alenetid på kvelden 😉

Amming

Det er så fantastisk å få amme babyen sin. Fins det egentlig noe mer fantastisk enn det?
Koser meg, men ja det er til tider ganske slitsomt og avogtil ønsker jeg å gå over til flaske. Men den tanken går heldigvis fort over.
Med førstemann så fullammet jeg i litt under 2 mnd, delammet i litt over 1 mnd før jeg måtte gi meg. Det var så mye som skjedde i tiden etter fødsel at jeg mistet melken pga stress. Angrer litt på at jeg ikke kjempet litt mer for å få til ammingen, men jeg hadde ikke energi til det da.
Denne gangen går det heldigvis mye bedre, og jeg er mer avslappet med ammingen. Hadde bestemt meg for at jeg skulle få til ammingem bedre denne gangen.
Noen utfordringer er der selvfølgelig, for han reagerer velsig på hva jeg spiser. Men har blitt flink til å kutte ut det han reagerer på, selv om maten ikke smaker like godt. Men tenker at dette er bare en liten periode av livet mitt, så skal klare det 😉 Klarte meg jo 9 mnd uten spekemat, så skal jeg klare dette også..

Det er så fantastisk at jeg kan gi sønnen min mat på denne måten 😍 Få ligge sånn og kjenne nærheten av han 💗

Fortsatt ikke helt komfortabel med å amme blant folk og offentlig, men jeg gjør det. Slenger ikke ut puppen hvorsomhelst, det klarer jeg ikke. Men finner jeg meg en litt skjult plass så går det bra, lr bare jeg får sitte litt med ryggen mot folk så funker det også.
Nå har jeg fått ammet i 11 uker, og vi går for hvertfall 11 uker til 😉

Trøblete blomkålsuppe

Igår når jeg var og handlet så fikk seg så lyst på blomkålsuppe til middag. Så da ble det hjemmelaga blomKÅLsuppe til middag. Heiv meg rundt og laga fine rundstykker også.

Det var så godt! Spiste 2 store skåler med suppe.

Når kvelden kom så gledet jeg meg til litt alenetid uten barn. 5 åringen sovnet fort, og minsten har begynt å forstå at han skal sove om kvelden endelig.
Men nei, ikke denne kvelden! Vi forsto ikke hvorfor han var så irolig. Sovnet i bæreselen, men når jeg la han ned så våknet han. Mannen også prøvde å få han til å sove, men nei… Mor måtte på med bæreselen igjen. Tenkte at får han sove en stund i den så spiser han bra og sover godt etterpå.
Men neida!

Lys våken blidfis sålenge han slapp og ligge. Mor kom plutselig på hva hun hadde spist til middag…
Ja jeg ammer, så nå forstår dere sikkert hvorfor jeg skrev kål i blomkål med STORE bokstaver. Juppz, jeg tenkte ikke over at han kunne reagere på det….!
Idiot! Tenkte jeg når jeg kom på det!

Har vært så flink å kutte ut all salat, løk, hvitløk og BRUS. Fatter ikke at jeg lot det skje.
Så nå sitter jeg her som en zombie etter en urolig natt, 5 åringen er hjemme også så jeg MÅ fungere selvom jeg er så trøtt. Minsten er fremdeles litt urolig i magen, så nå sitter vi i godstolen så han får sove på meg.

Kan vel trygt si at det blir ikke mer blomKÅLsuppe så lenge jeg ammer…!
Får lage fiskesuppe neste gang 😉

Babybobla

Det er en fin plass å være… bare la dagen gå og kun dulle med babyen. Den som hadde kunnet være i den bobbla for alltid!

Men det går ikke!

Ikke misforstå meg, har ver utenfor bobla også. Men idag var en bobledag, herligt! Men nå er minsten over 10 uker og jeg kjenner jeg må begynne å fungere skikkelig igjen. Det er under 3 uker til barnedåp, og jeg føler jeg har veeeeeldig god tid (noe jeg ikke har).

Vil jo så gjerne få laget til alt jeg har planer om til dåpen, men har allerede tatt meg selv i nakken og begrenset meg. Liker det ikke, for perfeksjonisten vil jo ha det perfekt. Men regner med det er bare jeg som tenker over at det er noe mer jeg burde forberedt.
Tenkte å ha tapas. Og det har jeg aldri planlagt til så mange gjester, så det går sikkert bra 😉 (Pippi’s lov gjelder her).
Men som sagt, er endel jeg må få ordnet. Lage bordkort, få klippet håret til mannen å mini, finne meg klær, farge håret, lage dåpskaken (dagen før), maten, lage til lokalet… ja, har å gjøre på.

Så babyboble, den har vi ikke tid til å være i de neste ukene.
4 september derimot, da tror jeg det blir en STOR babybobledag 😀❤

8 uker er gått

Helt utrolig hvor fort tiden går, lillevennen vår er 8 uker allerede!!! Fått bollekinn og dobbelhake 😍

Når han var litt over 6 uker (21.juli), var vi på 6 ukers kontroll. Da var han blitt 4750gram og 55,5cm. Følger kurven som kjempebra. Fikk sin første vaksine også, heldigvis en som skulle drikkes.

Nå er det bare 4 uker igjen til barnedåp. Føler det er veldig lenge til, men det er det ikke!… Har begynt og planlegge litt, kjøpt inn litt pynt. Sitter og ser på pinterest for ideer 😉
Til mat tenkte vi å ha tapas, litt lei av det vanlige koldtbordet. Skal lage alt selv, så har å gjøre. Dåpskaken skal jeg også lage selv. Gleder meg til denne dagen, håper det blir en fin dag 💖