Prins Sander er født *fødselshistorien*

Har gjennom hele svangerskapet hatt samme magefølelse som jeg hadde med førstemann, at jeg kommer til å føde før termin.
Og det skjedde denne gangen også 😉 Hele 11 dager før termin.

Da vi var på sykehuset med falsk alarm (det kan du lese om HER), så sa de at når fødselen starter så kommer det til å gå fort! Så om vannet gikk når jeg var hjemme så skulle jeg ha sykebil.
Etter dette døgnet på sykehuset så hadde jeg maserier hver dag. Men natt til søndag bråvåknet jeg kl 4 av en sterk rie. Hoppet ut av sengen for det var vondt å ligge. Gikk på toalettet og da kom det en klump med blod også, så ringte fødeavdelingen. Og etter at jeg hadde forklart hvordan tingenes tilstand var så sa de at det ikke var noe uvanlig. Vi bestemte oss for å se an hvordan ting ble utover morgenen.
Etter kl 8.15 stoppet riene, og jeg fikk sove. Kl 9.30 bråvåknet jeg igjen av at jeg fikk rier. De var ikke regelmessige, men var der. Ringte fødeavdelingen igjen, og pratet med de. Fant ut vi skulle komme inn på en kontroll siden det også var litt blod.
Ringte barnevakten og hundevakten og sa vi kom med “barna”, så tok vi fergen kl 12.
Kom til sykehuset litt før kl 1 (vi kjørte selv siden vannet ikke hadde gått). Ble sjekket for åpning, den var 4 cm (den var 3 cm tirsdagsmorgen når vi reiste hjem). Fikk på meg ctg, og låg i ca 1/2 time med det.
Hadde en svak og en litt sterkere rie på den tiden. Fikk beskjed om at vi kunne gå litt rundt, men IKKE forlate sykehuset. Så vi gikk ned i kafeen og kjøpte noe mat. Men allerede når vi gikk fra fødeavdelingen så merket jeg at det begynte å skje noe. Jeg klarte såvidt å spise noe, for nå ble riene veldig heftige.
Bestemte oss for å gå opp på fødeavdelingen igjen så jeg fikk en seng å ligge i. Tok heisen opp, og måtte legge meg i trappen vedsiden av heisen når vi kom opp for å samle krefter til å gå bort på avdelingen.
Ringte på og mannen måtte prate for jeg klarte det ikke, sa at nå hadde det tatt seg VELDIG opp. Det var bare 1/2 time siden vi hadde forlatt avdelingen. Fikk en fødestue med en gang, sjekket åpningen og nå var den 5 cm. Riene ble bare værre og værre, tettere og tettere. 45 minutt etter vi kom pp fødestua var åpningen 8 cm. Det ble bestilt epidural, og de gjorde alt klart.
Jordmoren sa det ikke var sikkert jeg rakk å få epidural, kjente jeg mistet alt mot… Men plutselig sto anestesilegen i døra og jeg lettet. De satte igang og fikk den inn på første forsøk. Hadde skikkelig intense rier nå, slapp ikke taket før det kom en ny. Så når epiduralen begynte å virke så var det som jeg fikk puste igjen. Men så veldig lenge varte det ikke, for plutselig satte pressriene inn, og det for fullt!
Følte jeg ikke klarte å henge med på alt som skjedde, det gikk så fort. Jeg var innstilt på å reise hjem etter en liten sjekk, og plutselig låg jeg her med babyen i armene mine.
Fra vi kom til sykehuset og til babyen låg i armene mine tok det bare litt over 3 timer!
Det er det heftigste jeg har vært med på noen gang!!!

Babygutten min 😍

Han var 3005gram og 48cm, og selvfølgelig heeeeelt PERFEKT!!! 💙

Det artige er at han var prikk lik storebroren, helt utrolig at det er mulig. Vi såg det på 3D ultralyden, men at det var så likt når han kom ut trodde jeg ikke var mulig.

Så nå koser vi oss dagen lang, en gutt som sover MYE.
Jeg gleder meg til kroppen har komt seg etter fødselen, er så mye jeg vil gjøre nå som jeg er herre over egen kropp igjen.
Hadde vår første gåtur igår, som innebar en bakke på slutten og det har jeg kjent etterpå at det ikke var det lureste jeg har gjort…. Men det var utrolig godt å bevege seg ute blandt folk for første gang på hele uken 😉

Den lange ventetiden 38+3

Denne tiden som er nå er den verste… de siste ukene lr dagene, hvem vet, før babyen kommer til verden. Tiden går utrolig sakte. Ikke hjalp det at vi hadde en falsk alarm mandag, alt ble bare værre etter det synes vi. Du kan lese om det HER.

Er så rastløs, men samtidig så sliten. Har utrolig vondt i bekken og symfysen hele tiden, så orker ikke gjøre så mye, men litt må jeg bevege meg.
Så etter jeg hadde levert 5 åringen i bhg, OG fått meg et par timer på sofaen, så gikk jeg en liten tur med hunden så vi fikk luftet oss litt.

Det gjorde godt. Vi var ute i hagen etterpå, jeg plantet om solsikkene og sukkerertene som jeg og mini plantet for litt siden. De trengte å komme i større potter.

Så nå er det bare å vente på både baby, blomster og sukkererter 😉

Hunden fikk gå litt rundt å snuse å kose seg, noe han elsker. La seg fint i gresset, og jeg såg hvor han kosa sej med å bare ligge der og nyte livet 😉
Nå er det avslapning igjen etter 1 time ute. Kan ikke bruke opp energien, må ha litt til mini er ferdig i bhg også, så nå skal jeg legge meg i sengen å se om jeg får sove litt. Er ikke mye søvn en får om natten.. vondt å ligge, våkner av maserier, våkner å må tisse… får ikke sove om kvelden når jeg legger meg, for da har jeg sånn halsbrann + at ungen er utrolig aktiv i flere timer.
Skal bli godt å bli ferdig 😉