Har vi alt nå?? Bare 2 uker igjen til termin!!!!

Det er mye som skal påplass når det kommer en baby i huset, og heldigvis så hadde vi mye fra før men noe manglet vi.
Denne uken har vi kjøpt Stokke sin babdebalje som kan legges sammen når den ikke er i bruk. Genialt! Vi har et lite bad, så den passer perfekt!

Itillegg så manglet vi pledd. Har kun strikkede ullpledd, og det kan bli litt varmt nå i sommer. Så idag har jeg vært og kjøpt helsepledd, et laken til til vuggen, en smekke og så fant jeg noen rimelige og fine handduker på jysk som jeg tenkte å bruke på stellematten 😉 Greit med noen egne der.

Så NÅ må vi vel snart være i mål.. Babyen kan jo komme når som helst, så da må det meste være på plass.
Ja, åsså må vi pakke fødebag’en pånytt… Det døgnet vi var på sykehuset (det kan du lese om HER) så måtte vi jo bruke noe av det som var der. Så idag skal jeg gjøre den klar igjen. Skal også bruke en koffert som er litt større enn den jeg hadde pakket i. Ble litt veldig full når mannen kom med noen extra ting jeg ikke hadde beregnet plass til 🙈 Så da sikrer vi oss og tar en med god plass 👍

Noe du har med i fødebaggen som du vil tipse om?

Uke 38

Da var uke 38 her, og det er 2 uker igjen til termin.

Igår var vi her

Og idag er jeg tilbake her…..

…i sofakroken og lurer på når den lille luringen har tenkt å komme ut til oss…..
For sånn som mandagsnatten ble, så hadde jeg aldri trodd at jeg kom til å sitte her i min egen sofa idag. Planen var jo da å ligge på sykehuset og kose med vår nyfødte sønn..
Så stor har babyen blitt nå:

Stor nok til å klare seg ute hos mamms og papps, og selfølgelig storebroren.
Storebroren er så lei av å vente på lillebroren sin at han sa igår til farmoren si.n at han synes noen kan skjære opp magen og plukke han ut 😉

Ja hadde vi bare fått bestemme det…

Den natta vi trodde babyen kom

Ja da har vi fått oss et døgn på sykehuset.
Det begynte med at jeg natt til mandag fikk rier i 1 tiden. De ble værre og værre, og de kom med 2 til 5 minutts mellomrom. Så etter 2 1/2 time så vekte jeg mannen og ringte fødeavdelingen. De ville jeg skulle komme inn med en gang. Så da var det å finne barnevakt & hundevakt midt på natten, og det er min mamma det. Hun stiller opp som alltid ❤
Hun leverte mini i bhg, og tok med seg hunden hjem. Mini ble hentet av farmoren i bhg og bodde hos henne.
På sykehuset ble jeg undersøkt, hadde 3 cm åpning og alt ble gjort klart for å sette epidural når riene ble regelmessige.
Men kl 10.30 så stoppet riene opp, og kom ikke igjen før etter mange timer. Gikk oss en lang tur, og gikk trapper for å se om det hjalp.

Vi kunne ikke okkupere fødestuen siden det stoppet opp med oss, så vi fikk oss et rom så vi fikk sove litt å slappe av skikkelig.

Riene kom nå og da, men det var ikke som tidligere. Ble undersøkt igjen, og vi fant ut vi skulle ta oss en tur på shopping for å få tiden til å gå. Spise middag og slappe av. Og de 2 timene vi var borte fra sykehuse så kom riene hver 10 og 20 minutt.
Ny undersøkelse når vi kom tilbake til sykehuset, men ingen fremgang. Vi bestemte oss for at vi skulle bli der natten over itilfelle det skulle skje noe.
Men riene stoppet etter kl 22.30, og har ikke kjent noe etter det.
Så etter frokost ble jeg undersøkt, og fikk velge om vi skulle dra hjem eller være der lenger. Vi valgte å dra hjem. Og fikk da beskjed om at når vannet går så må vi ringe føden og si fra så skal jeg få sykebil. For jeg fødte ganske fort (mente de) med første mann og med andre kan det gå enda raskere.

Så da sitter vi her da… hjemme.. med baby’en fortsatt i magen… utrolig kjipt! En skikkelig nedtur!
Er trett og sliten, og har et veldig vondt bekken etter alle gåturene vi hadde igår. Så nå blir det sofa og strikk, og vente på at det skal skje noe. Håper virkelig vi slipper å vente i 2 uker eller mer før lillegutten vår kommer…

UL og søvnproblem uke 37+2

Onsdag skulle vi som jeg skrev på UL igjen for å se om turboen i magen låg sånn han skal. Og det gjorde han heldigvis. Men det var vanskelig og få måle han, for han var så aktiv.
Og det kan jeg skrive under på at han er. Himmel altså! En skikkelig turbobaby som bor i magehuset. Kan være ganske rolig store deler på dagtid, men ettermiddag kveld og natt er han helt i hundre.
Kan holde på til 2-3 tiden på natten, så trenger vel ikke si så mye om at nattesøvnen ikke er bra for tiden….
Inatt som var så var den bra, men tror kroppen min falt i koma pga søvnmangel. Så jeg sov til klokken va 10! Faktisk så sov alle sammen så lenge….
Men idag er det påan igjen.. så nå har jeg stått opp igjen.

Ligger ikke godt på noen måte og må på do hele tiden. Lite praktisk da med soverommet en trapp opp fra den etasjen toalettet er på… og med heftig bekkenløsning itillegg så har vi det flott!
Fra jeg legger meg i 11-12 tiden og frem til klokken er 2 så har jeg vel vært oppe og tisset 5 ganger….

Idag (les:natt) valgte jeg å stå opp igjen, ligger bare og vrir meg i sengen og forstyrrer mannen. Kunne virkelig ønske jeg klarte å sove sittende…
Men bare 2 timer til mannen skal opp på jobb, så da får jeg sengen for meg selv og kan ligge og vri meg så mye jeg vil.
Så krysser jeg alt jeg har for at 5 åringen har godt sovehjerte imorgen også. Det er planleggingsdag i bhg, så han skal være hjemme.

Nå skal jeg strikke litt, har bare kragen igjen på genseren til 5 årigen. Kan likegreit bruke natten til noe fornuftig når en ikke får sove.

Hello uke 37

Da var du her, du som har vært så fjern. Men nå uke 37, nå er du her ENDELIG!!
En milepæl.
Om babyen kommer nå så gjør det ingen verdens ting!
3 uker igjen.
Har lengtet etter å kunne si det!

Var med jordmor igår, alt var bare bra. Men hun var usikker på leie, men det skal sjekkes ut imorgen.
Var på UL i uke 32, og da låg han med hode opp. Så vi fikk en ny UL nå i uke 37 for å se om han har snudd seg og festet seg med hodet ned. Om han ikke har gjort det skal de prøve å snu han. Usikker på om det blir gjort imorgen eller om vi får ny time til det. Er så spent. Har aldri vært urolig før en UL før, men kjenner jeg er det nå…

Har begynt å tenke på om det ikke går å snu han om han ligger i seteleie. Da vil vi gå for planlagt keisersnitt, orker ikke tanken på at fødselen begynner også blir det hastekeisersnitt i siste time, lr at de sliter med å få hodet ut på slutten. For har resten av kroppen komt ut, da må hodet ut fort pga navlestrengen ligger i klem. Og jeg kjenner meg selv, og jeg vet at jeg hadde blitt veldig stresset da.
Men… vi får se imorgen hvordan han ligger. Kansje vi har en skikkelig luring inni magehuset som ligger kjempefint langt ned i bekkenet 😉 Det er ihvertfall noe som presser i bekkenet, har mye stikninger nedover så det er såvidt jeg klarer å gå innimellom….

Er veldig klar for å bli ferdig med svangerskapet. Kjekt å få være så heldig å få være gravid, men at det er så fantastisk hele tiden det er det ikke. Mulig jeg har denne innstillingen for jeg har vært plaget med noe siden begynnelsen. Hadde det sånn sist gang også. Lengter etter å få tilbake kroppen min å få bevege meg sånn jeg vil.
Førstemann kom 1 uke før termin, så spent på hvilken uke denne krabaten kommer i 😉

Babyshower

Har så mange fine mennesker i livet mitt 💙
Igår lurte mannen meg med på biltur, og for å si det sånn så hadde jeg mest lyst å bare bli hjemme. Har vært en hektisk uke, og jeg kjente jeg var sliten i kroppen. Men siden det ikke gikk å lokke meg med is, så lokket han meg med sjappeburger… sleipingen! Vet hva jeg er svak for…
Og når vi kom hjem så var huset fullt med mine nærmeste venner og familie ❤
Han måtte få meg ut av huset så de fikk lage til babyshower til meg 😍

De hadde pyntet så fint, og hadde med masse god mat og kaker. Bare litt dumt da at jeg hadde spist en stor burger….. men men..
Kosa meg masse, og det er godt å ha sånne fine folk i livet sitt.
Pakker fikk vi også.

Så tusen takk til dere som laget til dette, er så glad i dere!!!
❤❤❤

Gravid uke 35 oppdatering *første vs siste graviditet*

På tide å oppdatere litt på graviditeten, som jeg nå ser en ende på.
Det er faktisk bare 5 (!) uker igjen til termin!! Tenk det, 5 uker igjen!!!
Utrolig godt å tenke på, selv om jeg gruer meg veldig til fødselen…. 

Graviditeten har vært ganske annerledes enn den første egentlig. Så jeg tenkte jeg skulle sammenligne litt, gøy å ser hvor forskjellig det kan være selv om det er samme kjønn. Er jo så mange som sier at graviditetene er like når det er samme kjønn, men det stemmer ikke med meg. 

Kvalme: Første graviditet så var jeg kvalm dei 8 første ukene, so ga det seg og forma ble veldig bra. Denne gangen var jeg vanvittig kvalm i 13 uker, ingen spying heldigvis, men så utrolig kvalm at jeg gikk ned 2 kg på 1 1/2 mnd. 
Energi: Første gang hadde jeg mer energi enn denne gangen. Men denne gangen har jeg en 4 åring som også krever sitt av meg, og jeg har en mer krevende jobb (barnehage vs rolig butikkjobb første gang)
Migrene: Første gang var jeg litt plaget første mnd, men så ga det seg og jeg var nesten migrenefri resten av svangerskapet. Denne gangen hadde jeg migrene en hel mnd (desember), dette var nok stressmigrene pga mye jobb og mye å gjøre før jul. Den ga seg når jeg fikke roe ned når romjulen kom og jeg hadde fri i en uke.
Bekkenløsning: Første gang så fikk jeg bekkenløsning allerede i uke 8…. jobbet da i butikk, og det var mye ensfomig arbeid med mye trakking. Men klarte å være i arbeid til ut februar (hadde termin 15.mai). Denne gangen fikk jeg det også i uke 8, men det ga seg etter en uke og kom ikke tilbake før jeg var halvveis =D Jobbet nå i bhg, så hadde mer variert arbeidsstilling, var i mye aktivitet både på jobb og hjemme, og det tror jeg har hjulpet. Gikk ikke lenge før jeg fikk gradert sykmelding, og siden 23.mars vært 100% sykmeldt. Har en mer aktiv hverdag hjemme denne dagen siden vi har gutten vår, så da er det ikke så mye avslapning før han har lagt seg om kvelden.
Halsbrann: Dette er ganske likt, var mye plaget sist, og det er jeg denne gangen også. Kan ikke spise noenting før det er vond… 
Vekt: Første svangerskap gikk jeg opp 17(!)kg totalt, 9 av dei kg kom de 2 siste mnd… Denne gangen har jeg gått opp bare 7 kg hittil. Sliter mye med matlysten, er ofte småkvalm og så er det denne halsbrannen…. Frister ikke å spise når man bare får ubehag etterpå. Kan bare glemme å spise om kvelden etter kl 18, da får jeg ikke sove når jeg legger meg. 
Ødemer: I første hadde jeg mye vann i kroppen. Denne gangen har jeg ingenting. Heldigvis. Sist fikk jeg karpaltunnelsyndrome i begge henda pga vann i kroppen, så håper jeg slipper å få det denne gangen. Det var utrolig vondt! Fikk det 1 mnd før termin og hadde det i 2 mnd etterpå. Fikk time til operasjon, men da hadde det begynt og gi seg, så jeg sa fra meg operasjonen. Så krysser alt for at jeg ikke får det denne gangen, men siden jeg ikke har vann i kroppen nå så håper jeg at jeg går klar 😉
Cravings: Ikke så mye av det i noen av graviditetene, men sjokolade var noe jeg ville ha hver dag i første. Er veldig glad i det nå også, men ikke like mye som sist gang. 


Her var jeg 35+4 uker på vei med førstemann =) 


Her er jeg idag, 35 uker på vei =) 

Nå er det siste innspurt, og vi må snart handle inn det siste vi trenger. Har fått i hus en god del, og hadde mye klær fra førstemann. men litt nytt må vi ha 😉 
Det vi mangler er:

*Madrass til sprinkelseng
*Newborn sete til stokkestolen
*Ammepute
*Stellematte til stellebordet
*Sengeklær til vugge og sprinkelseng
*Klær i forskjellige størrelser
*Bæresele
*Ammestol

Ikke mye som gjenstår, heldigvis.