Sjokoladekakedagen

….det var idag 😉
Har hatt lyst på kake i flere dager, så idag heiv jeg meg rundt. Fant frem mixer og ingredienser og kosa meg på kjøkkenet.
Hadde litt forlite sjokolade til fyllet, men de gikk helt fint 😉

Fant frem et servise som jeg har arvet etter bestemor, laget meg en kopp te og satte meg i sofaen og koooooosa meg

Oppskriften på kaken fant jeg i den store blå kokeboken som heter Proffesjonell matlaging. En bok som vi som har gått kokkeskole har.

Se på dette fine serviset 😍 Elsker det!!!

De tunge dagene

De dagene man egentlig bare vil ligge i senga, med dyna langt over hode og bare eksistere… Sliten i kroppen, sliten i hodet, vondt å bevege seg, vondt å ligge, vondt å sitte, vondt å gå.. ja, man er så uendelig trøtt, lyst på masse god mat men orker nesten ikke spise for da kommer halsbrannen med engang!
De dagene her, de blir det bare flere å flere av.
Og enda så er det 53 dager igjen til termin.

Igår var en dag med lite avslapning, noe jeg kjenner godt på kroppen idag.  Heldigvis var mini i et strålandes humør når han våknet kl 9 idag, det har tilogmed kommet litt snø ute. Så han ville ut å leke med engang han hadde spist frokost, og det er helt greit.

Kledde på han og han var ute å lekte til pappaen var ferdig og spise frokost, da gikk han ut med ilag med han. Kjekt for dei å få litt guttetid, og kjekt for mamma’en å få litt alenetid til å slappe av.

Det er tungt å akseptere at man ikke kan gjøre det man har lyst til, spesielt når det går utover mini. Men heldigvis er pappaen flink å styre med han når mammaen ikke klarer det. Er skikkelig lei for tiden, kjenner det på humøret også. Prøver så godt jeg kan å ta meg sammen når jeg er sammen med mini, men det er ikke lett…
Begynner å bli skikkelig lei av å være sofaslap også, blir så fort rastløs selv om jeg har strikket mitt

Men 53 dagen igjen idag, imorgen er det 52 dager igjen…. så det minker heldigvis!
Må bare holde ut 😉

Strikkedilla

Nå er det litt over 1 år siden jeg tok steget fra å kun strikke luer og pannabånd til å strikke en genser. Jeg som aldri trodde jeg kom til å begynne å strikke. Hadde en plan om å få den ferdig til vinteren, og det klarte jeg. Det ble mariusgenser til 4 åringen vår.
Og i høst strikket jeg 2 kjoler til en liten jente som kom i familien i november.

I slutten av januar begynte jeg på en mariusdress til babyen vår som kommer i juni.

Sliter med bekkenløsning, så er det greit å ha noe å gjøre så jeg klarer å holde meg i ro… blir så fort rastløs.. Så nå har jeg begynt på et nytt prosjekt.
Nå er det rallargenser til 5 åringen som er på pinnene

Planen er å strikke en til i babystørrelse, og hver sin lue. Så får vi håpe jeg rekker det i god tid før jul….
Hadde aldri trodd jeg skulle bli så avhengi av strikking.. men det har jeg da blitt, hvertfall nå når jeg ikke klarer å gjøre så mye annet 😉

Bilstol i hus

Godt med alt som er i hus. Nå er også bilstolen kommet i hus, så nå er det bare sprinkelsenga som mangler + noen småting.
Har lenge tenkt at vi skulle kjøpe maxi cosi, men vi endte opp med Besafe izi go modular.

Den er på topp i testene så det er betryggende.
http://www.best-i-test.nu/babystol
(Testen fra oktoker 2016).

Vi har alltid hatt besafe til storebroren, og vært fornøyde med de. Men babystolen vi hadde var veldig tung, det var besafe izi sleep. Veldig kjekk stol som man kan legge ned ryggen på når babyen sover og stolen ikke står i bilen. Men den var som sagt veldig tung, og det er ikke izi go.
Det virker som en god stol, og håper vi blir fornøyde med resultatet.
Hun på butikken vi kjøpte stolen sa de hadde gått bort fra maxi cosi for den er av bare plast, der er ikke isopor i den. Det er det i izi go’en. Så barne sitter mye bedre. Detter er sikkert en smaksak, men vi føler vi har tatt det rette valget =)
Gleder oss til å få tatt i bruk stolen ❤

31+6

Dagene går, selv om tiden frem mot juni går sakte.. Imorgen er jeg 32 uker på vei, 8 uker igjen til vi får holde lillebroren i armene våres.

Formen kunne godt ha vært litt bedre enn den er. Sliter utrolig mye med bekkenet, enkelte dagen må jeg ta med meg krykkene når jeg beveger meg utfor huset. Energien er på bånn, og det samme er matlysten. Halsbrannen er veldig tilstede hele dagen, og det er nok derfor matlysten er på bånn. Spiser det jeg må, prøver meg på små måltider ofte, men når jeg endelig har fått bort det værste av halsbrannen så frister det lite å spise ett nytt måltid. Så da venter jeg heller en stund til før jeg spiser noe.

Og siden matlysten er dårlig, så har det resultert i at jeg ikke har gått opp så veldig mye. Ca 5,5 kg har jeg gått opp hittil. Det er halvparten av hva jeg gikk opp på samme tid med storebroren. Er ikke plaget med vann i kroppen heller, så krysser alt jeg har for at jeg ikke får Carpal tunnelsyndrome i henda denne gangen, for det var helt grusomt.

Noen dager handler det egentlog bare om å komme seg best mulig gjennom dagen uten at det går så mye ut over storebroren. Har så dårlig samvittighet for at jeg ikke klarer å være så aktiv med han som jeg var før. Men har forklart han grunnen, og det virker som han forstår. Og han trekker seg mer mot pappaen, forståelig siden han har mer energi og overskudd og ikke har en kropp som streiker. Men det er også litt sårt, for han har alltid vært en mammagutt… så jeg er spent på hvordan det blir når lillebroren kommer.
Men han får bli med på forberedelsene, noe jeg tror er ganske lurt. Idag hadde vi på plass klær i stellekommoden, klær som han brukte når han var baby og det var veldig stas.

Kjenner det skal bli godt med hverdag igjen, hvor jeg får tid til bare meg på dagen og får hvile kroppen. Det er noe som ikke er like lett når det er påske og mini er hjemme hver dag. Selv om mannen er hjemme og er flink å hjelpe så blir det ikke lenge man får være i ro.
Men nå er det bare 8 uker igjen, så det er bare å holde ut 😉

Diy babynest

For hver babyting som kommer i hus, er vi ett steg nærmere fødsel og at babyen er her med oss.
Har lenge ønsket å lage et babynest, det var en av tingene jeg savnet når storebroen var baby. Og etter å ha lest mange blogger fra noen som har laget dette så mistet jeg litt motet. "Aldri mer" "for noe makkverk" "forbered deg på MYE frustrasjon og banning" osv….
Men bestemte meg etter en stund at jeg skal prøve uansett.
Og jeg angret IKKE! For det var jo ingen problem, synes ikke det var vanskelig å få på plass pølsen med vatt som skal i tilslutt. Fant en veldig bra teknikk, og det hele var over på ca 15 minutt.

Alt stoff og tilbehør er kjøpt på stoff og stil, bortsett frå silkebåndet som jeg kjøpte på Prinsess.
Falt helt for det hvite stoffet med kaninene, så søøøøt ❤
Og siden jeg er amatør når det gjelder sying og bestillimg av stoff, så klarte jeg å bestille formye. Så jeg har nok til å sy dynetrekk i samme =)

Har også pusset opp stellekommoden, det kommer i eget innlegg 😉

Når den gravide må pynte seg

Klær er det store problemet for tiden, og med 17.mai som nærmer seg og konfirmasjonen til niesen min rett etterpå så har jeg lenge lurt på hva jeg skal ha på meg på desse dagene. Orker ikke bruke masse penger på finklær som jeg får bruke bare 2 ganger. Så idag tok jeg og prøvde finkjolen min, tenkte kansje jeg fikk på meg den siden jeg ikke har gått så mye opp i vekt denne gangen, kun 4-5 kg hittil. Det er en kjole som er ganske vid fra under brystene og ned, så magen skulle ha god plass. Slet litt med å få igjen glidelåsen som er på siden av brystene, men det gikk 😊

Den er litt romslig oppe, så selv om brystene blir fulle av melk til den tid så skal det være mulig å få den på (håper jeg).
Så planen er å bruke den til konfirmasjonen, om jeg får den på 😉 Krysser alt for det.