Forandring fryder!!!

For ei lita stond tilbake so tok vi å ommøblerte stovene våra. Vi bor i et gammalt hus (frå 1917), me 2 små stove, so de ekje alltid like enkelt å møblere. He ommøblert et par gonga før, men he liksom aldri blitt heilt fornøgde. So fikk ej en ide om at vi kunne ha tv'en i den andre stova, å de blei MYKJE bedre. Den stova blei som regel kun brukt når vi ha selskap.
Tv stova før..

Tv stova ettepå… ikkje lenger tv stove 😉

E ikkje so mykje forandring i den andre stova, bortsett frå at tv'en he flytta inn dit

Ostekake med SJOKOLADEEEE!!!!!!!

Fann ei ostekakeoppskrift på nette ej bære MÅTTE prøve å lage!! Ej synst det e so utruli godt med ostekake, å når ej fann ei med sjokolade i.. ja då vakje det nåke vanskeli valg… Å mora mi feira bursdagen sin idag, so då hadde ej ei “unnskyldning” til å få lage den 😉
Smakte heilt himmelsk… lag en bær saus so vi hadde ilag med.

Kaka va so god at ej må bære dele oppskrifta med dåkke.

200 gr Digestive kjeks
50 gr smør

450 gr hvit sjokolade
3 dl kremfløte
400 gr kremost naturell
4 egg
2 ts vaniljesukker

Bunn: Smelt smøret. Knus kjeksen i en foodprosessos eller lignende og bland med smøret. Trykk blandingen i bunnen av en bakepapirkledd eller smurt springform, ca 23 cm i diameter. Sett springformen i en forvarmet ovn på 180 grader i ca 7 minutter. Avkjøl. Reduser varmen til 140 grader. Dekk hele utsiden av kakeformen med et helt stykke aluminiumsfolie, slik at kakeformen blir vantett.

Fyll: Brekk sjokoladen opp i biter ogsmelt den forsiktig i en kjele sammen med kremfløten. Visp sammen kremost, vaniljesukker og egg til massen blir luftig og glatt.Tilsett tilslutt sjokoladeblandingen under visping i ostemassen. Hell i springformen og plasser denne i ovnen i en langpanne og fyll langpannen med varmt vann (vannbad). Stek kaken i ca 1 time på 140 grader. Kaken er ferdig når den er stiv i kanten, men fortsatt litt dissende i sentrum. Slå av ovnen og la kaken bli stående i ovnen med døren på gløtt i ca 1 time før den tas ut og settes til avkjøling.

Bon Apetitt!!!!

Bursdags “barnet”
blei også veldi gla for den
heimelaga konfekten so ej hadde laga til ne 😉