Gravid uke 35 oppdatering *første vs siste graviditet*

På tide å oppdatere litt på graviditeten, som jeg nå ser en ende på.
Det er faktisk bare 5 (!) uker igjen til termin!! Tenk det, 5 uker igjen!!!
Utrolig godt å tenke på, selv om jeg gruer meg veldig til fødselen…. 

Graviditeten har vært ganske annerledes enn den første egentlig. Så jeg tenkte jeg skulle sammenligne litt, gøy å ser hvor forskjellig det kan være selv om det er samme kjønn. Er jo så mange som sier at graviditetene er like når det er samme kjønn, men det stemmer ikke med meg. 

Kvalme: Første graviditet så var jeg kvalm dei 8 første ukene, so ga det seg og forma ble veldig bra. Denne gangen var jeg vanvittig kvalm i 13 uker, ingen spying heldigvis, men så utrolig kvalm at jeg gikk ned 2 kg på 1 1/2 mnd. 
Energi: Første gang hadde jeg mer energi enn denne gangen. Men denne gangen har jeg en 4 åring som også krever sitt av meg, og jeg har en mer krevende jobb (barnehage vs rolig butikkjobb første gang)
Migrene: Første gang var jeg litt plaget første mnd, men så ga det seg og jeg var nesten migrenefri resten av svangerskapet. Denne gangen hadde jeg migrene en hel mnd (desember), dette var nok stressmigrene pga mye jobb og mye å gjøre før jul. Den ga seg når jeg fikke roe ned når romjulen kom og jeg hadde fri i en uke.
Bekkenløsning: Første gang så fikk jeg bekkenløsning allerede i uke 8…. jobbet da i butikk, og det var mye ensfomig arbeid med mye trakking. Men klarte å være i arbeid til ut februar (hadde termin 15.mai). Denne gangen fikk jeg det også i uke 8, men det ga seg etter en uke og kom ikke tilbake før jeg var halvveis =D Jobbet nå i bhg, så hadde mer variert arbeidsstilling, var i mye aktivitet både på jobb og hjemme, og det tror jeg har hjulpet. Gikk ikke lenge før jeg fikk gradert sykmelding, og siden 23.mars vært 100% sykmeldt. Har en mer aktiv hverdag hjemme denne dagen siden vi har gutten vår, så da er det ikke så mye avslapning før han har lagt seg om kvelden.
Halsbrann: Dette er ganske likt, var mye plaget sist, og det er jeg denne gangen også. Kan ikke spise noenting før det er vond… 
Vekt: Første svangerskap gikk jeg opp 17(!)kg totalt, 9 av dei kg kom de 2 siste mnd… Denne gangen har jeg gått opp bare 7 kg hittil. Sliter mye med matlysten, er ofte småkvalm og så er det denne halsbrannen…. Frister ikke å spise når man bare får ubehag etterpå. Kan bare glemme å spise om kvelden etter kl 18, da får jeg ikke sove når jeg legger meg. 
Ødemer: I første hadde jeg mye vann i kroppen. Denne gangen har jeg ingenting. Heldigvis. Sist fikk jeg karpaltunnelsyndrome i begge henda pga vann i kroppen, så håper jeg slipper å få det denne gangen. Det var utrolig vondt! Fikk det 1 mnd før termin og hadde det i 2 mnd etterpå. Fikk time til operasjon, men da hadde det begynt og gi seg, så jeg sa fra meg operasjonen. Så krysser alt for at jeg ikke får det denne gangen, men siden jeg ikke har vann i kroppen nå så håper jeg at jeg går klar 😉
Cravings: Ikke så mye av det i noen av graviditetene, men sjokolade var noe jeg ville ha hver dag i første. Er veldig glad i det nå også, men ikke like mye som sist gang. 


Her var jeg 35+4 uker på vei med førstemann =) 


Her er jeg idag, 35 uker på vei =) 

Nå er det siste innspurt, og vi må snart handle inn det siste vi trenger. Har fått i hus en god del, og hadde mye klær fra førstemann. men litt nytt må vi ha 😉 
Det vi mangler er:

*Madrass til sprinkelseng
*Newborn sete til stokkestolen
*Ammepute
*Stellematte til stellebordet
*Sengeklær til vugge og sprinkelseng
*Klær i forskjellige størrelser
*Bæresele
*Ammestol

Ikke mye som gjenstår, heldigvis. 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg